negresa

Negresa de post

De cand am descoperit aceasta reteta rar s-a mai intamplat sa o fac pe cea traditionala… Pur si simplu e delicioasa si foarte usor si rapid de preparat! La aceasta reteta folosim aceeasi cana ca masura.

Avem nevoie de:
– o cana de zahar
– o cana de apa
– 1/2 cana ulei
– 4-5 linguri de gem (mie imi place cel de prune… dar merge orice gem mai acrisor)
– o cana cu nuci date prin robot sau masina speciala
– 2 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 4 linguri de cacao cu varf
– 1 cana si 1/2  de faina
– un farf de lingurita de cardamon (optional)

Pentru glazura:
150 gr margarina pentru prajituri
2 linguri cacao
2 linguri zahar

Intr-un castron punem toate ingredientele in aceasta ordine si amestecam pana se omogenizeaza tot. Coacem  timp de 30 minute la 170 de grade sau foc potrivit.
Glazura: topim margarina cu zaharul si cacaua amestecand continuu avand grija sa nu o ardem. Cand s-a topit   o luam de pe foc si o lasam putin sa se raceasca… nu foarte mult. Turnam peste negresa din tava si o lasam o jumatate de ora pana taiem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *