cantuccini

Cantuccini cu nuci si ciocolata

Ingrediente:

– 100 g nuci
– 250 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 200 g zahar
– 1 lingurita nucisoara (rasa proaspata … fara nici nu trebuie sa incerci, asta-i tot farmecul)
– 25 g unt moale
– 2 oua
– 75 g bilute de cioco (eu am maruntit niste cioco amaruie)

Se taie/maruntesc nucile (nu trebuie sa fie mici) si ciocolata (daca trebuie) si se amesteca. Nucile se coc inainte in cuptor.
Faina, praful de copt, zaharul, nucisoara, untul, oulele se amesteca cu mixerul. La sfarsit se adauga si amestecul de nuci si cioco.
Aluatul format se imparte in 4 si se formeaza 4 suluri de cca. 25 cm – adica sa incapa in tava … se lasa loc intre deoarece ele se latesc la coacere.
Se coc la 190 grade ca. 18-20 min.
Se scot din cuptor, se lasa putin la racit si se taie feliute in diagonala … se pun cu partea taiata pe tava inapoi si se mai coc ca. 12-15 min. la 180 g … trebuie sa fie crocante.
Sunt un deliciu !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *