Negresa

Reteta aceasta am aflat-o de la o verisoara prin alianta. E o reteta usoara, rapida si delicioasa… Intrunind aceste calitati m-am gandit ca merita sa o pun pe blog :)

Avem nevoie:

– 5 oua,
– 1 pachet de unt,
– 1 pachet de margarina (pachet la 250 gr)- desi in ultima vreme am cam eliminat margarina din retete…si recomand a fi evitata in general! Dar reteta originala asa am preluat-o asa o scriu! ­čśë
– 3 pahare zahar,
– 3 pahare faina,
– 1/2 pahar de apa,
– 1 pahar nuca,
– 1 praf de copt,
– 5 linguri de cacao,
– 1 plic zahar vanilat,
– 1 plic zahar rom (sau esente de rom si vanilie),
– coaja de la o portocala,
– fulgi din nuca de cocos.

Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc.

Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.

Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.

Ugem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic.O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si ornam cu nuca de cocos!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *