chec

Chec

  Am primit de la o prietena foarte buna o reteta usoara de chec pufos, fraged si gustos tocmai pe placul copiilor.

  Ingredente:
 – 200 g unt moale / margarina
 – 200 g zahar + 1 lingura in plus
  – 4 oua
 – 300 g faina
 – 2 lingurite praf copt
 – 150ml lapte rece
 – 25 g cacao
 – sare, mirodenii dupa gust

 Se freaca untul foarte bine cu zaharul si sarea. Ouale se aduaga unul cate unul, dupa fiecare se amesteca bine. Adaugam 100 ml din lapte si faina amestecata cu praful de copt. Un sfert din compozitie se pune de o parte. Cacaua se amesteca cu lingura de zahar si se freaca bine cu restul de lapte. Acest amestec se pune peste 2/3 din aluat. Jumatate din aluatul cu cacao se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau pusa cu hartie de copt), se adauga aluatul alb, dupa care restul de aluat cu cacao. Se amesteca fara mila cu o furculita si se da la cuptor la 175 grade pentru 40-50 minute.
  Optional putem galzura checul cu ciocolata.

   Multumesc Alina! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *